Icywatersin tarina

Olen elänyt tavalla tai toisella koirien kanssa lähes koko aikuisikäni. Olen joko hoitanut koiria tai niitä on ollut läheisilläni. Itselläni on ollut omia koiria vuodesta 2000. Tällä hetkellä laumaan kuuluu neljä koiraa. Bella 8-vuotias kultalabu, Late 4-vuotias sekalinjainen labradorinnoutaja ja Rita 3-vuotias metsästyslinjainen labradorinnoutaja ja Sara 1-vuotias metsästyslinjainen labradorinnoutaja.

Minulla on ollut pitkään ajatus siitä, että haluaisin antaa oman panokseni kasvatustyöhön. Olen tätä tietä kulkenut pitkään. Suoritin vuonna 2017 kasvattajan peruskurssin ja metsästäjäkortin. Koin tarvetta ymmärtää lisää koiran kasvatuksesta ja jalostuksesta. Syksyllä 2017 suoritin kaverikoiraohjaajan pätevyyden. Kävin kasvattajan jatkokurssin vuonna 2018. Tämän lisäksi olen käynyt erilaisia koiran luonteeseen, kouluttamiseen, käyttäytymiseen ja lihashuoltoon liittyviä kursseja. 

Olen käynyt koirieni kanssa eri lajien koulutuksissa. Suoritin vuonna 2018 vesipelastuksen vastaavan koetoimitsijan ja koulutusohjaajan pätevyydet. Pyrin pitämään osaamistani yllä ja lisätä ymmärrystäni koirista koko ajan. Lisäksi olen koiratanssin vastaava koetoimitsija ja koulutusohjaaja.

Minulle tärkeää on ollut myös jakaa tietoa ja olenkin ohjannut koirakoita Vepessä, pentukursseilla, koiratanssissa sekä räyhis-ryhmää. Kouluttaessa koirakoita pääsee pohtimaan omia tapojaan kouluttaa ja samalla on mahdollisuus oppia itse uutta koirien tavasta toimia erilaisissa tilanteissa.

Toimin Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksessä hallituksen jäsen sekä Suomen Noutajakoirajärjestön harrastuslajien toimikunnan pj:nä. Tämän lisäksi kuulun Laten kanssa Tampereen Seudun koirakerhon koiratanssin valmennusryhmään. Olen myös mukana Tampereen palveluskoiraharrastusyhdistyksessä. 

Bella, Rita, Sara ja Late (Kuva: Taru Sinervä)
Bella, Rita, Sara ja Late (Kuva: Taru Sinervä)
Veden äärellä (Kuva: Kirsi Koivunen)
Veden äärellä (Kuva: Kirsi Koivunen)
Bella (kuva: Kirsi Koivunen)
Bella (kuva: Kirsi Koivunen)

Noutajarotuiset koirat ovat valikoituneet omikseni ja erityisesti labradorinnoutajan monipuolisuus on puhutellut minua. Olen saanut elää ja kouluttaa myös muiden rotujen edustajia. Olen asunut mäyräkoirien kanssa ja kouluttanut paimenkoiria. Minulla on ollut mahdollisuus seurata myös muiden rotujen kasvatustyötä. Koen erittäin tärkeäksi yhteistyön eri rotuisten koirien kasvattajien ja kouluttajien kanssa. 

Labradorinnoutaja on monipuolinen ja työkykyinen koira. Labradorien sosiaalinen luonne ja kyky sopeutua laumaan hyvin ovat itselleni tärkeitä asioita. Labradorinnoutajan halu liikkua säällä kuin säällä ja innostus erilaisiin tehtäviin ovat hienoja ominaisuuksia. Olen kokenut labradorin turkin erinomaiseksi arjessa. Pieni huuhtelu ja pyyhkeellä kuivaus riittävät kurakeleillä. Turkki kuivuu nopeasti eikä vaadi trimmausta. Tämä siis sopii itselleni. Omieni kohdalla olen saanut nauttia myös siitä, että koirani ovat olleet perusterveitä.