PENTUSUUNNITELMAT

Rita noutaa damin vedestä (kuva: Kirsi Koivunen)
Rita noutaa damin vedestä (kuva: Kirsi Koivunen)

Suunnitelmissa

Näpsänakkelin Metku eli Rita on asetettu ja todettu tiineeksi. Pennut syntyvät viikolla 30/2024. Ritan ja Jehtron pennut.

Sähköposti: kennel.icywaters (at) gmail.com

Kun lähetät viestiä, niin laita sähköpostilla hieman tietoa itsestäsi ja koiraharrastustaustasi:

  • Miksi olet kiinnostunut metsätyslinjaisesta labradorinnoutajasta?
  • Mihin käyttötarkoitukseen olet hakemassa pentua (harrastukset, metsästys, työ)?
  • Miksi olet kiinnostunut kyseisestä yhdistelmän pentueesta?
  • Kerro hieman koirakokemuksestasi
  • Millaiseen perheen koiraa ollaan hankkimassa
  • nimi, puhelinnumero ja kotikunta

Pennuista kiinnostuneille infoa

Kasvatan metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Myyn pennut ensisijaisesti harrastaviin koteihin ja/ tai metsästäviin koteihin sekä virkakoiriksi.

Rotuun kannattaa tutustua esim. https://www.labradori.fi  ja www.snj.fi sivuilla. Labradorinnoutajat ovat aktiivisia keskikokoisia koiria, jotka tarvitsevat hyvän peruskoulutuksen. Labradorinnoutajat ovat monipuolisia koiria ja niistä melkeinpä lajiin kuin lajiin. Aktiivinen koira tarvitsee toimintaa ja työtä päälleen ja kropalleen pysyäkseen kunnossa.

Muutamia kysymyksiä pohdinnan tueksi:

  • Oletko pohtinut millaista koiraa haet ja mitä aiot koiran kanssa tehdä?
  • Onko sinulla aikaa ulkoilla, harrastaa ja hoitaa koiraa päivittäin?
  • Oletko varautunut kustannuksiin, joita tulee ruoasta, tarvikkeista, harrastuksista, terveydenhoidosta jne.?

 Pennun ostaja sitoutuu

Pennun ostaja sitoutuu käyttämään koiran virallisissa terveystutkimuksissa (Pevisa), eli koira tarkastetaan lonkat ja kyynärät röntegenkuvista sekä silmät peilataan. Nämä tehdään virallisella kennelliiton lähetteellä ja eläinlääkäri toimittaa tulokset Kennelliitoon tietojen rekisteröimiseksi jalostusjärjestelmään. Nämä tiedot antavat minulle kasvattajana arvokasta tietoa jälkeläisten terveydestä. Tutkimukset tehdään 1 - 2 ikävuoden välillä.

Tämän lisäksi edellytän, että kasvattini suorittavat taipumuskokeen. Tämä antaa tärkeää tietoa koiran perusominaisuuksista toimia rodunomaisissa tehtävissä eli riistaa noutavana koirana. 

Pennulle mukaan 

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, sirutettuina, rekisteröityinä, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pentu saa mukaansa pentupaketin, jossa on mukana noutajatalutin, pilli, dami, lelu sekä hoito- ja koulutusohjeita. 

Liitän pennut pentujäseniksi Suomen Noutajakoirajärjestöön (SNJ) ja Labradorinnoutajakerhoon. Molemmat yhdistykset tarjoavat arvokasta tietoa noutajista sekä kouluttamisesta ja kasvattamisesta. Tämän lisäksi yhdistyksen tarjoavat erilaisia kursseja. Suomen Noutajakoirajärjestöllä on kattava alueyhdistysten verkosto, joissa on tarjolla erilaisia kursseja. Niissä tapaa paikallisia noutajaharrastajia. 

Kasvattajan tuki koiran elämän eri vaiheissa. Järjestän myös pentueelle yhteisiä tapaamisia, jossa on mahdollisuus nähdä sisaruksia ja harjoitella yhdessä.